tiistai 7. tammikuuta 2014

Miten luoda pienibudjettiset häät?

Monilla, varsinkin nuorilla ja opiskelijoilla, ei ole varaa laittaa hirveitä summia häihin.
Jää kolme vaihtoehtoa: lykätä häitä ja kerätä rahaa tehden töitä, ottaa lainaa TAI yrittää minimoida kaikki kulut niin pieniksi kuin mahdollista. 

Itse haluan häistäni oman näköiset ja kun satun pitämään todella paljon käsitöistä niin uskon, että häissäni tulee olemaan paljon käsin tehtyä. Ja mikä parasta, mitä enemmän tekee käsin, sitä enemmän säästää. :)

Säästämisen kohteita pienibudjettisille:

kuva
1. koristeet

- lasit, viinilasit: kuten kuvassa yksi esimerkki miten  näyttävältä nuinkin yksinkertaiset koristeet voivat näyttää!

- lasipurkit; ne ihanimmat ja moneksi muuntuvat
 koristeet! Lasipurkkeja kun alkaa ajoissa keräilemään niin ei tule kiirettä. Lasipurkeista voi soveltaa vaikka ja mitä; laittaa koristehiekkaa häiden teemavärin mukaan, tai laittaa ihan yksinkertaisesti merisuolaa ja patterivalot sisälle tai vaikka kynttilöitä. Mikä olisikaan tunnelmallisempaa ja halvempaa?


 
 Valkoiset paperipallot ovat ehdoton suosikkini! -->

Itse tehdyt koristekukat? Ihana idea minusta. Ehkei välttämättä kannata tuhlata kukkiin niin paljoa, vaan tekee itse ihania kesäisiä kukkia tai poimii ihan tuoreeltaan niityltä. :)

Puukin on ilmaista, jos on omaa mettää. Puusta saa luotua ihania koristeita juhlapaikalle!


2. Musiikki

- jos on tuttavia, jotka osaavat soittaa ja laulaa, niin siinähän on erinomainen vaihtoehto maksavalle bändille. En tarkoita lähisukulaisia, vaan vähän kaukaisempia tuttavia, joita ei muuten ehkä kutsuisi häihin. Eihän sitä kuitenkaan ole kiva lähisukulaisia pitää rumpujen ja soittimien takana.
- ja jos ei ole ketään tuttua niin uskon, että taustalla soiva musiikki sopii hyvin, varsinkin kun kappalelistat on tehty huolella
- tai perinteisesti jollakin tutulla on aina yleensä karaokelaitteet, joissa varmasti löytyy kappaleita jokaiselle tanssilattialle

3. alkoholi

- monilta kuulee aina että alkoholijuomia jäi reilusti yli. Kannattaako niihin muutenkaan niin hirveesti rahaa laittaa? Ruokajuomana ja alkumaljana se ei viesi niin paljoa rahaa. Jokainen vierashan voi lähteä humaltumaan vaikka jonnekin jatkoille jos haluaa? Toki tähänkin asiaan on monia mielipiteitä, mutta rahansäästön kannalta alkoholi on aika iso miinus. 

4. valokuvaaminen

- eikö todellakaan ole ketään esim entistä koulukaveria tai jotain muuta tuttua, joka hallitsee kameran käytön? Varmasti kaverille riittäisi pieni palkkio valokuvaamisesta. Huhhuh valokuvauksien hintaa... Ei sekään mitään halpaa lystiä. :D Itse olen ollut muutamissa häissä, joissa on heidän tuttu kuvannut ja tosi hyviä hääkuvia on tullut; juuri hääparien näköisiä.

5. kirppareilla käyminen

- ennen kirpputoreilla oli yleensä vain huonokuntoisia ja tunkkaisia tavaroita ja vaatteita. Mutta nykyään kirpputorit ovat aarrekammioita. Niistä löytää oikeasti vaikka mitä ihanaa ja vielä halvalla!! Kannattaa pitää silmät auki, sieltä voi löytyä hienoja kankaita, lasipurkkeja, ikkunoita (joista voi tuunata ihania koristuksia!), kynttilöitä, koristetarvikkeita ja vaikka mitä muuta! 


Parhaimmillaan jos ei liian nuuka ole niin voi löytää jopa hääpuvun kirpparilta, huutonetistä tai vaikka tori.fi:stä.

6. hääauto

- Jonkun tuttavan auto lainaan ja ite tekee koristelut niin ei tarvi maksaa vuokraa. Siinäkin säästää pienen summan. :)

7. Hääyö

- Hääyö kotona tai vaikka mökillä. Varmasti saa ainakin somistettua mielensä mukaan. ;) 
Kuvat otettu perheeni rantamökistä.

8. kutsukortit

- kutsukorteissakin säästää, kun tekee ne käsin ja hyödyntää niihin kierrätysmateriaalia. Esim. Vanhoista nuoteista saa tehtyä ihania koristeita kutsuihin ja kortteihin! <3

9. vierasmäärä

- Ne on just sun häät, joten ota vieraaksi juuri ne, jotka oikeasti haluatkin sinne! :) Näin ei kerry helposti lisää vieraita, eli lisäkustannuksia karusti sanoen, ajattelemalla "pitää sekin kutsua koska kutsuin senkin".


Yllättävän pienilläkin asioilla jaa säästettyä rahaa. :) Helposti "turhat" ostokset kertyvät ja lopulta niihin onkin uponnut suuri määrä rahaa. Muutenkin olen sitä mieltä, että mitä enemmän tekee käsin, sitä enemmän säästää ja tulee oman näköisemmät häät. 

Tässä oli muutamia perusvinkkejä pienibudjettisiin häihin. :)


<3:llä Jennukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti